De Leefstijlkliniek

voor herstel van uw gezondheid

  Zorgaanbod

  De Leefstijlkliniek biedt multidisciplinaire kennis en behandelingen waarvoor is aangetoond dat ze bijdragen tot herstel van uw gezondheid. Onze zorg is gericht op genezing waar mogelijk, het terugdringen van de ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het verminderen van medicatie en operaties.   

  Aandoeningen

  Als u benieuwd bent of wij een geschikte behandeling voor uw gezondheidsprobleem kunnen bieden, vraag het ons gerust.

  De helft van de Nederlandse volwassenen is te zwaar: 35% heeft overgewicht (BMI 25-30) en 15% heeft obesitas (BMI >30). De eerste keus behandeling van overgewicht en obesitas is een gecombineerde leefstijlinterventie gericht op voeding, beweging en stressregulatie met aandacht voor het duurzaam veranderen van gewoontes.

  Gezonde leefgewoonten zijn uw beste wapen om hart- en vaatziekten te bestrijden. Niet alleen ter preventie, maar ook wanneer u al een probleem met uw hart of bloedvaten heeft, is aanpassing van de leefstijl dé manier om te herstellen en complicaties te voorkomen.

  Medicatie helpt mensen met DM2, maar geneest de ziekte niet. Mensen kunnen wél genezen van DM2 door een leefstijlbehandeling gericht op gewichtsreductie, aanpassing van de voeding en fysieke training.

  Onze aanpak

  Bij uw eerste afspraak inventariseren we uw actuele medische situatie en voorgeschiedenis, zo nodig inclusief lichamelijk onderzoek en laboratoriumdiagnostiek. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op als aanvulling op de zorg van uw huisarts of medisch specialist. De behandeling kan bestaan uit een combinatie van leefstijlinterventies en andere aanvullende medische behandelmethoden. We vervolgen de gezondheidseffecten met periodieke metingen en passen uw behandeling daarop aan. Het doel is een duurzame, optimale verbetering van uw gezondheid en vitaliteit.

  Uw gezondheid herstelt

  • Fitter en meer energie
  • Beter algemeen welbevinden
  • Beter lichamelijk functioneren
  • Lager risico op chronische aandoeningen
  • Minder kans op een operatie
  • Minder medicatie nodig
  • Lagere zorgkosten

  Onze behandelingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en worden aangeboden door een team van medisch specialisten en paramedici met een brede en nuchtere kijk op gezondheid en geneeskunde. Wij zijn aangesloten bij toonaangevende beroepsorganisaties op het gebied van leefstijlgeneeskunde en integrale geneeskunde. 

  Missie

  Missie

  Ons doel is om leefstijlinterventies en integrale behandelmethoden waarvan is aangetoond dat ze werken in de praktijk te brengen en voor u laagdrempelig toegankelijk te maken.

  Wij streven naar een duurzame vorm van geneeskunde en doen ons best om uw gezondheid en kwaliteit van leven zo goed mogelijk te verbeteren tegen zo laag mogelijke kosten.