Leefstijlgeneeskunde voor behoud en herstel van uw gezondheid

  Wat is leefstijlgeneeskunde?

  Leefstijlgerelateerde aandoeningen zijn een groot en groeiend probleem: o.a. hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes type 2, sommige vormen van kanker, rug- en nekklachten en artrose. 
  Leefstijlfactoren spelen een essentiƫle rol in het ontstaan en de progressie van gezondheidsklachten: ongezonde voeding, roken en alcohol, weinig beweging, chronische stress, onvoldoende slaap, eenzaamheid en gebrek aan zingeving.
  Leefstijlinterventies vormen niet alleen een preventiestrategie, maar hebben ook de potentie om chronische aandoeningen in remissie te brengen en medicatie en operaties (deels) overbodig te maken.
  Leefstijlgeneeskunde is de toepassing van therapeutische leefstijlinterventies als onderdeel van de geneeskundige behandeling van ziekten. Dit vakgebied is niet alleen gericht op symptoombestrijding, maar pakt gezondheidsproblemen bij de wortel aan.

  Waarvoor kunt u bij ons terecht?

  Bij De Leefstijlkliniek kunt u terecht voor behandelingen van leefstijlgerelateerde gezondheidsproblemen, als eerste stap of ter aanvulling op de zorg van uw huisarts of medisch specialist.

  Onze aanpak

  De Leefstijlkliniek is een zelfstandig medisch centrum voor leefstijlgeneeskunde in hartje Rotterdam. Wij streven een duurzame vorm van geneeskunde na tegen zo laag mogelijke kosten en zonder winstoogmerk.

  Ons team bestaat uit ervaren artsen en paramedici met een brede en nuchtere kijk op gezondheid en geneeskunde. Wij richten ons op preventie en -waar mogelijk- genezing. Doel is het bevorderen van gezondheid, het terugdringen van ziektelast en zorgvraag, het voorkomen van complicaties en het verminderen van medicatie en operaties. Wij zijn aangesloten bij toonaangevende beroepsorganisaties op het gebied van leefstijlgeneeskunde.