Zorgaanbod

Leefstijlgeneeskunde is de toepassing van leefstijlinterventies als onderdeel van de geneeskundige behandeling van ziekten. Het is gericht op genezing waar mogelijk, het terugdringen van ziektelast of ziekteverschijnselen, het verminderen van complicaties en het afnemen van het gebruik van medicatie en operaties. (naar definitie van TNO)

Tot op heden wordt bij het behandelen van leefstijlgerelateerde ziekten voornamelijk medicatie ingezet, terwijl medicatie vooral de symptomen bestrijdt zonder de onderliggende oorzaken aan te pakken. Er is toenemend wetenschappelijk bewijs dat leefstijlinterventies de potentie hebben om ziekten terug te dringen, medicatie en operaties deels overbodig te maken en de kwaliteit van leven te verbeteren.

U kunt bij ons terecht voor leefstijlinterventies voor veelvoorkomende leefstijlgerelateerde aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en klachten van het spier- en skeletstelsel. De behandelingen die wij bieden zijn afgestemd op uw gezondheidstoestand, wensen en mogelijkheden en op een manier die bij u past. Wij beschouwen onze cliĆ«nten in hun totaliteit: lichaam, hoofd en omgeving. Naast klassieke leefstijlinterventies, zoals aanpassing van het voedingspatroon, kunnen we ook gebruik maken van integrale behandelmethoden.