Team


Met praktische ervaring, medische kennis, wetenschappelijke inzichten en gezond verstand doen wij ons best voor uw gezondheid. Daarvoor gaan wij buiten de gebaande paden om in een inspirerende en gezellige sfeer.

Ellen Rouwet

Chirurg
Arts voor leefstijlgeneeskunde
BIG 89056146401

Certificering

 • Algemene chirurgie
 • Vaatchirurgie
 • Leefstijlgeneeskunde
 • Integrale geneeskunde
 • Yogatherapie

Oprichter van De Leefstijlkliniek

Tijdens de afgelopen tien jaar als vaatchirurg in het Erasmus MC heb ik ervaren hoe hoog de nood is om adequate leefstijlinterventies in te zetten bij de behandeling van mensen met chronische aandoeningen. Daarom heb ik ervoor gekozen om het roer om te gooien en mijn expertise te verleggen van chirurgie naar leefstijlgeneeskunde. Als een van de eersten in Nederland ben ik door de American Board of Lifestyle Medicine gecertificeerd als arts voor leefstijlgeneeskunde.

Ik vind het belangrijk dat we in de medische praktijk effectieve, persoonsgerichte zorg aanbieden die aantoonbaar zinnig is. Daarom ben ik tevens als universitair docent werkzaam bij de afdeling Public Health van het Erasmus MC waar ik wetenschappelijk onderzoek verricht naar methoden om chronische leefstijlziekten te bestrijden.

Voor de behandeling van mensen met leefstijlziekten of een hoog risico daarop maken we in De Leefstijlkliniek gebruik van klassieke interventies zoals voeding, lichamelijke training en stoppen met roken. Met een doctoraat in stressfysiologie en vanuit mijn achtergrond als yogadocent pas ik ook methoden toe uit de integrale geneeskunde, zoals yogatherapie en mindfulnesstraining. Dit kan namelijk een waardevolle aanvulling zijn op de moderne, westerse geneeskunde - zowel preventief als therapeutisch. Het gaat bij chronische aandoeningen immers om het totaalplaatje.

Dit geeft mij positieve energie 

Ik houd mijn hele leven al van leren en zaken tot op de bodem uitzoeken, zodat ik problemen adequaat en creatief kan oplossen. Ik krijg energie als ik mijn kennis en ervaring in de praktijk kan brengen. Pragmatisch, zonder poespas en met heldere taal. Het geeft mij echt voldoening als ik wat kan doen aan de gezondheidsklachten van mensen en iets kan aanreiken om hun gezondheid en welzijn te optimaliseren.

Mijn motivatie voor De Leefstijlkliniek 

Ik versta mijn vak van mensen beter maken; met het mes, met pillen of met leefstijlinterventies. Zelfs als chirurg ben ik altijd uitgegaan van het principe hoe minder invasief, des te beter. En ook van voorkomen is beter dan genezen. Ik heb met eigen ogen gezien hoeveel schade aan het lichaam wordt aangericht door ongezonde leefgewoonten en wat de impact daarvan op mensen is. Anderzijds heb ik ook gezien dat het herstelvermogen van ons lichaam enorm is en dat met intensieve leefstijlinterventies veel verbetering kan worden bereikt in lichamelijk functioneren, pijnvermindering en vitaliteit. Soms naast en soms in plaats van medicatie of een operatie. Daarom heb ik me de afgelopen jaren steeds meer gericht op leefstijlgeneeskunde, met name ter behandeling van mensen met hart- en vaatziekten. Om dit zo dicht mogelijk bij iedereen te brengen heb ik De Leefstijlkliniek opgericht. Ik hoop hiermee een waardevolle bijdrage te leveren aan de gezondheid en levenskwaliteit van mensen en aan onze gezondheidszorg.

Imca Cohen

Anesthesioloog-pijnspecialist
Arts voor integrale geneeskunde
BIG 09020486301

Certificering

 • Anesthesiologie
 • Pijngeneeskunde
 • Palliatieve geneeskunde 
 • Integrale geneeskunde 

Mijn motivatie voor De Leefstijlkliniek

Door te gaan werken in de Leefstijlkliniek vallen al mijn werkzaamheden en opleidingen samen. 

 • Mijn brede medische kennis als anesthesioloog
 • Het inschatten van gezondheidsrisico’s en optimaliseren van gezondheid
 • Mijn werk als pijnspecialist
 • De opleidingen palliatieve zorg voor medisch specialisten
 • De opleiding integrale geneeskunde
 • Mijn interesse in “mind body medicine” en preventieve geneeskunde 

Als anesthesioloog heb ik keer op keer bevestigd gezien hoe groot de invloed van leefstijl is op de gezondheid en herstel na een operatie.

Werkervaring en opleidingen

Sinds 1994 ben ik anesthesioloog en heb 20 jaar in het Beatrixziekenhuis te Gorinchem gewerkt. In 2014 ben ik als freelance anesthesioloog gaan werken en in 2015 heb ik mij aangesloten bij de Rugpoli. De aantekening pijngeneeskunde heb ik in 2017 behaald.

Aanvullend volgde ik opleidingen: de kadercursus voor vrouwelijke artsen, intuïtieve communicatie voor artsen, cursussen bij Rigpa Nederland, centrum voor Tibetaans boeddhisme en een 3-jarige opleiding symbolische psychologie van Jung. Ik ben lid geweest van de medisch ethische commissie in ziekenhuisverband.

Komend jaar ga ik het verdiepingsjaar integrale geneeskunde en leefstijlgeneeskunde volgen en de opleiding orthomoleculaire geneeskunde.

Dit geeft mij positieve energie

Het delen van kennis en ervaring met een patiënt ter verbetering van zijn/haar gezondheid waarbij we zoeken naar de meest passende behandeling(en). Daarnaast sta ik graag mensen bij, ook in een moeilijke fase van hun leven.

Waarmee kunt u bij mij terecht

Voor vragen met betrekking tot chronische pijn, palliatieve zorg en afbouwen pijnstilling. Ook met vragen ter voorbereiding van een operatie, een microbioom analyse en leefstijl gerelateerde klachten. Daarnaast help ik graag met vragen hoe u zelf uw gezondheid kunt verbeteren. Samen kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn om uw klachten aan te pakken. Van mij krijgt u een advies, eventueel een behandeling of verwijzing naar een specifieke behandelaar.

Andrei Tintu

Specialist laboratoriumgeneeskunde

Andrei Tintu studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht, alwaar hij promoveerde in 2007 op het gebied van de cardiovasculaire ontwikkelingsbiologie. Hij zette zijn onderzoekscarrie?re voort in het Max Delbru?ck Center for Molecular Medicine te Berlijn. In 2013 rondde hij zijn opleiding tot laboratoriumspecialist klinische chemie af in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, waar hij momenteel werkzaam is als specialist laboratoriumgeneeskunde.

Joran Broer

Diëtist, sportdiëtist
Leefstijlcoach

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer. Binnen De Leefstijlkliniek ben ik werkzaam als diëtist, sportdiëtist en leefstijlcoach. Na mijn afstuderen als diëtist ben ik gespecialiseerd in leefstijlcoaching en sportdiëtetiek en ben ik mijn eigen diëtistenpraktijk begonnen: Voedingsadvies Broer. Met een team van diëtisten richten we ons op voedingsinterventies voor mensen met diabetes en hart- en vaatziekten en begeleiden we mensen met afvallen en gewichtsbeheersing. Wij vinden dat een gezond & fit lichaam toegankelijk moet zijn voor iedereen. Onze visie vertaalt zich in een balans tussen drie speerpunten:

 • Optimale resultaten
 • Geen honger lijden
 • Eten leuk houden 

Sinds juni 2019 bieden we ook een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) aan voor mensen met een gewichtsgerelateerd risico: De BeweegKuur. Voor mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht, die gemotiveerd zijn daar iets aan te doen, wordt dit programma vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Vanaf de start was het programma een succes: de combinatie van beweging, voedingsbegeleiding, groepsbijeenkomsten én individuele coaching maakt dit programma erg populair. Als diëtist-leefstijlcoach heb ik inmiddels al bijna tweehonderd mensen behandeld met deze GLI. Door het programma continu af te stemmen op de behoeften van de cliënten, boeken we hiermee uitstekende resultaten.  

Naast mijn werkzaamheden bij De Leefstijlkliniek en het runnen van mijn praktijk ben ik werkzaam als docent voeding, sportvoeding en ondernemerschap bij verschillende hogescholen en opleidingsinstituten in Nederland. Ik geef graag presentaties over uiteenlopende voedingsthema’s, zoals vegetarische en veganistische voeding, supplementen, honger en verzadiging, sportvoeding, voedselmythes en kindervoeding.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten in de praktijk!

Sarah van Duijn

Fysiotherapeut
Klinisch gezondheidswetenschapper
BIG 29919461304

Ik ben sinds 2015 werkzaam als fysiotherapeut. Daarnaast heb ik mijn master klinische gezondheidswetenschappen afgerond, een onderzoeksmaster op gebied van fysiotherapie en gezondheidszorg. Ik vind het leuk om mensen te coachen en helpen om beter en gezonder te gaan bewegen, maar vooral naar iets te zoeken dat goed bij iemand past. Als fysiotherapeut werk ik met sporters, maar ook met mensen met (chronische) aandoeningen. In mijn vrije tijd sport ik zelf graag in de vorm van hardlopen, wielrennen en zwemmen. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s op zoek te gaan naar een gezonde, passende leefstijl voor eenieder die in De Leefstijlkliniek komt.