Gedeeltelijk vergoed


De effectiviteit van therapeutisch yoga als complementaire behandelmethode is in diverse wetenschappelijke studies aangetoond voor o.a. lage rugpijn, artrose en artritis, osteoporose, nek- en schouderklachten, hoofdpijn, hart- en vaatziekten, ademhalingsklachten en stressklachten. Het is een effectieve, veilige en kostenbesparende mind-body benadering die niet alleen gericht is op symptoombestrijding, maar die ook de onderliggende oorzaken aanpakt.

Yogatherapie

Werkwijze

Werkwijze

De intake bestaat uit een uitgebreide anamnese en een lichamelijk onderzoek. Het doel is om uw gezondheidsklachten en de onderliggende oorzaken in kaart te brengen en een behandelplan op te stellen. Vanzelfsprekend staan hierbij uw wensen en zorgvraag centraal.

Tijdens de vervolgsessies gaan we uitdokteren wat voor u het beste resultaat geeft. Een persoonlijk oefenprogramma voor thuis is een essentieel onderdeel van de behandeling. 

Dr. E. Rouwet

Dr. E. Rouwet

Ellen Rouwet studeerde geneeskunde en promoveerde in de fysiologie aan de Universiteit Maastricht. Zij specialiseerde in de chirurgie en vervolgens in de vaatchirurgie. Van 2009 tot 2019 werkte zij als vaatchirurg in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Eind 2019 maakte zij een carrièreswitch en zette een zelfstandig non-profit centrum voor leefstijlgeneeskunde op in Rotterdam, De Leefstijlkliniek. Naast haar werkzaamheden als arts verricht zij wetenschappelijk onderzoek op het gebied van leefstijlgeneeskunde als universitair docent bij de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC. Haar passie is de toepassing van yoga met een therapeutisch focus binnen de moderne geneeskunde.

Tarieven

Consult 30 min | € 50

Consult 60 min | € 100

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden geannuleerd. Zonder tijdige afmelding wordt het no-show tarief (€ 50) in rekening gebracht.

Vergoeding

Zorgverzekeringen kunnen de kosten voor deze zorg vergoeden uit de aanvullende verzekering voor alternatieve zorg. Uw eigen risico wordt hierbij niet aangesproken. De hoogte van de vergoeding hangt af van de voorwaarden in uw polis. Houdt u er rekening mee dat er een maximum vergoeding per jaar en per dag door de verzekeraar wordt toegekend. Wij adviseren u uw polisvoorwaarden hierop na te lezen.

Na afloop van een behandeling ontvangt u een factuur. U wordt vriendelijk verzocht deze per banktransactie te voldoen binnen 14 dagen. Als u in aanmerking komt voor vergoeding van deze zorg, dient u zelf onze factuur bij uw zorgverzekeraar te declareren.