terug naar overzicht

Gecombineerde leefstijlinterventiesEen gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) gericht op voeding, beweging en stressregulatie met aandacht voor het duurzaam veranderen van gewoonten is de eerste keus behandeling van overgewicht en obesitas. 

Ook voor mensen met een hart- of vaatziekte of een verhoogd risico daarop is een gecombineerde leefstijlinterventie een essentieel onderdeel van de behandeling. Naast de pijlers voeding, beweging en stressregulatie is stoppen met roken bij deze doelgroep vaak nog een extra component.

Voor deze gecombineerde leefstijlinterventies kunt u bij ons terecht. Onze leefstijlbehandelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en conform de richtlijnen van het American College of Lifestyle Medicine en de Vereniging Arts en Leefstijl.

Gecombineerde leefstijlinterventies
Volledig vergoed


Er is jammer genoeg geen snelle oplossing voor overgewicht. Gewichtsverliesprogramma's kosten tijd en toewijding. Bovendien vergt het een omschakeling in uw algehele leefpatroon om het bereikte gewichtsverlies te behouden. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen. Voor gunstige gezondheidseffecten is het niet nodig om een slanke den te worden. Het goede nieuws is dat een gewichtsvermindering van 5-10% al een aanzienlijke gezondheidswinst oplevert.

Gedeeltelijk vergoed


Er is ruimschoots bewijs dat leefstijlinterventies het risico op hart- en vaatziekten (HVZ) verlagen en de de gezondheid bevorderen van mensen met een hart- of vaatziekte. Leefstijlfactoren bepalen 80% van het risico op een hartinfarct en sterfte door HVZ. Dat betekent dat u zelf veel invloed heeft op deze ziekten. Door structurele aanpassingen in uw dagelijkse leefpatroon kunt u veel hart- en vaatproblemen voorkomen en het onderliggende ziekteproces van atherosclerose (slagaderverkalking) remmen.